вторник, 21 март 2017 г.

МЕСНО РУЛО

Тъй като със съпруга ми минаваме през неприятен, но желателен период на пролетна диета, почти не качвам рецепти, но тази рецепта на Ути-  вариация на добре познатото руло Стефани, я хапвахме точно преди диетата и сега гледам с носталгия към нея. Тук продуктите се омесват в каймата, а не се слагат в средата на рулото. Много ни хареса, става сочно и е добре подправено. Идеалната му гарнитура е картофено пюре. Кога ли ще свърши диетата?



Продукти:
500 г свинска кайма
4 яйца
2 моркова
Филия сух хляб
100 г гъби
2 глави лук
1 връзка магданоз
Олио
Червен пипер
Черен пипер
Сол

Приготвяне:
1-    Лукът се настъргва на ренде или в робот. Разбърква се с каймата. Добавят се подправките – сол, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз. Оставя се да почине 10-15 мин.



2-    Нарязват се морковите на кубчета, гъбите на филийки.
3-    Две от яйцата се сваряват твърдо и се режат на кубчета.
4-    Морковите се запържват на слаб огън. Две минути след тях се добавят и гъбите. Пържат се 4 минути.
5-    Всичко се прехвърля при каймата, добавят се и останалите сурови яйца, като единият белтък се оставя настрана.
6-    Добавя се филията хляб, предварително накисната във вода или прясно мляко и добре изстискана. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
7-    В тава, покрита с хартия за печене се оформя руло.

8-    Маже се с белтъка за кафеникава коричка.


9-    Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар