четвъртък, 13 октомври 2016 г.

ПУДИНГОВИ МЪФИНИ


Като погледна през прозореца, виждам огромни сиви облаци, които бързо се носят по небето и едно жалко слънчево петънце, което се опитва да порасне и да се превърне в свежо синьо небе. Но не успява. Цял ден валя. Не успях и пет минути да изляза навън. За щастие единственият начин, по който ми се отразява цялата тази есенно-дъждовна седмица, е да искам да се сгуша вкъщи с топло чайче и мека завивчица и да не излизам никъде. Уютно ми е вкъщи. А уютът ме предразполага към приготвяне на вкусотии. Край с леките летни десерти-  идва ред на тестените изкушения и рецептите, събрали плътни, богати аромати.
Смятам да започна с едни винаги актуални мъфини- открих една чудесна рецепта за пудингови мъфини тук
и тъй като съм фен на кулинарката, която я е споделила, не се поколебах да я направя. Определено се хареса, а и е много лесна. Освен това, в зависимост от аромата на пудинга, който използвате, може да имате ягодови, карамелени, ванилови или каквито си изберете мъфини за отрицателно време.


Продукти:
200 г. брашно
1 пакетче пудинг на д-р Йоткер (40 г)
1 бакпулвер
150 г. захар
1 пакетче ванилова захар или 1 ванилия
200 г. размекнато масло
3 яйца
100 мл. прясно мляко

Приготвяне
1. Включете фурната да се нагрява на 180 градуса.
2. Смесете брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера. 
3. Добавете останалите продукти и включете миксера. На бавна скорост разбъркайте продуктите и за около 2 мин включете на максимална мощност.




4. Разпределете тестото във формички за мъфини.





5. Печете 20 мин.








Няма коментари:

Публикуване на коментар