понеделник, 22 август 2016 г.

Панирано пилешко със зелени подправки и пюре от фасул и чушки

Това ястие първоначално трябваше да бъде пилето Пиката на шеф Манчев. В процес на работа обаче установих, че нямам някои неща - като например броколи и щеше да ми е трудно да правя пюре от броколи без нито една розичка от въпросния зеленчук. Освен това, имах пресни  зелени подправки, които исках да включа в панировката. В последна сметка Пиле Пиката с пюре от броколи се превърна в Панирано пилешко със зелени подправки и пюре от фасул и чушки. Да живее въображението!



Продукти:
650 г пилешко филе
100-150 мл олио
4-5 яйца
150 г сирене Грана Падано
½ сл червен пипер
2 сл брашно
1 шепа листа от пресен босилек и магданоз
Сол и черен пипер
За гарнитурата:
2 картофа
2 червени чушки
½ буркан зелен фасул
100 г масло
100 мл прясно мляко
Сол и черен пипер

Приготвяне:
1.     Пилешките филета се нарязват на две и се разполвяват по средата. Начукват се през стреч фолио, за да изтънеят максимално. Подправят се със сол и черен пипер.
2.     Яйцата се разбиват. Отделно в дълбока чиния се смесват за панировката сиренето, брашното, сол, червен и черен пипер и ситно нарязаните зелени подправки.

3.     Филетата се потапят първо в яйце, след това се овалват в панировката.



4.     Пържат се в силно загрятото олио от двете страни, докато станат тъмнозлатисти.
5.     След като са готови, ги изваждаме да се отцедят на домакинска хартия. Поднасяме с гарнитурата.

6.     За гарнитурата: картофите и чушките се нарязват на парчета и се сваряват в посолена вода. След това се отцеждат и пасират в блендер. Добавяме фасула, топлото мляко и маслото и се пасират на пюре. Накрая пюрето се овкусява със сол и черен пипер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар