сряда, 17 август 2016 г.

Ябълкови рози

Хем са цветя, хем са плодове…Що е то? Познахте! Това са ябълковите рози, които ви представям днес. В кошничка от бутер тесто се вият прекрасните цветове на роза, изработени от ябълки, с аромат на канела и вкус на конфитюр от кайсии. Ако това описание ви заинтригува, следващата рецепта е за вас. Лесна е, отнема малко време, а са много ефектни – подредете ги в кошничка, привързана с панделка и ще зарадвате някоя приятелка с букет от ароматен и вкусен сладкиш:














Продукти:
2 големи червени ябълки
Сокът на половин лимон
Половин буркан конфитюр от кайсии
1 лист бутер тесто


Приготвяне:
1.     Ябълките се измиват, нарязват се на две половини, почистват се от семките и дръжката и се нарязват на тънки филийки.
2.     Изсипват се в купа, наполовина пълна с вода и се поръсват със сока на половин лимон.
3.     Купата се слага в микровълнова фурна , която се включва на пълна мощност за 6 минути, докато омекнат. Водата се изцежда.

4.     В друга купа се разбъркват три супени лъжици конфитюр от кайсии и две супени лъжици вода. Стопля се в микровълнова фурна на пълна мощност за 1 минута.


5.     Бутер тестото се разстила на набрашнена повърхност и леко се изтънява с точилка.

6.     Реже се хоризонтално на шест ленти.


7.     Всяка лента се намазва с разтворения конфитюр. В горния край на всяка лента се поставят парчетата ябълка така, че да се застъпват едно друго и външната част с кората да сочи нагоре, така че се постига ефект като на вълнички.



8.     Лентата се посипва с канела и се свива на две нагоре, така че ябълките остават в нещо като джобче, като горната им част стърчи извън джобчето- частта с кората. Хваща се единият край на вече свитата на две лента и се навива на руло.
9.     Така получената розичка се поставя в гнездо на форма за печене на мъфини, която е предварително намаслена.





10.                        Пекат се 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна, до изпичане на тестените им чашки.
11.                        По желание се поръсват с пудра захар- аз поръсих и златист прашец, който купих в магазин за тортени декорации.




Източник: Cute DiY Project

Няма коментари:

Публикуване на коментар