сряда, 3 февруари 2016 г.

Супа със свинско месо и зеленчуци

След като по Коледа се сдобих с книгата с рецепти на Манчев и Шишков, с нетърпение се впуснах да експериментирам с някои от техните предложения. Тази супичка е сред любимите ни напоследък, още повече, че злоядият ми син й  е фен, а става и за бебето.
Цветът и е много примамващ, а ароматът на масло и подправки е ....мммм! Свързвам я с дълги зимни вечери около апетитната трапеза и тъй като зимата все още е в разгара си, смятам, че е моментът да я включите в менюто си.





Време за приготвяне:1.30 ч
Продукти:
500 г свинско месо за готвене
2 моркова
1 глава лук
30 г краве масло
2 средни картофа
1 дафинов лист
2 жълтъка
 2 сл брашно
350 г кисело мляко
2 стръка магданоз
3 сл олио
1.2 л пилешки бульон
Сол и черен пипер
Приготвяне :
1.       Месото се нарязва на малки кубчета. Олиото се загрява в тенджерата и месото се запечатва от всички страни.
2.       Добавят се лукът и морковите, нарязани на кубчета  и се задушават няколко минути.
3.       Овкусяват се със сол и черен пипер и се добавя маслото.
4.       Когато зеленчуците поомекнат, добавя се бульонът и дафиновият лист. Настройваме таймера на котлона (аз лично правя супата в кукър) на 1 час. На 20-та минута добавяме картофите.
5.       Правим топла застройка. На водна баня загряваме киселото мляко, в което с бъркане изсипваме двата жълтъка и брашното и бъркаме отново до гладка смес. В купата със застройка изсипваме постепенно от бульона на супата, докато двете смеси се изравнят по температура. След това внимателно изсипваме застройката в супата и отстраняваме от котлона.

Източник: "Манчев срещу Шишков"



Няма коментари:

Публикуване на коментар