сряда, 21 октомври 2015 г.

Щрудели с ябълки и тиква



Въобще не смятах да споделям тази рецепта, защото си я измислих в крачка- имах тиква и ябълки и се чудех как да направя бърз десерт, защото умората вечер не предполага дълго месене и точене. Затова и имам само една снимка - като направих щруделчетата, мислех да ги покажа в едан кулинарна групичка. Неочакваният интерес обаче ме принуди да опиша как ги направих, а така ще имам възможност да повторя опита и следващи пъти. Може да сложите и орехчета в плънката, аз нямах в момента ,но предполагам ще стане още по-добре! Бон апети!


 
Продукти:
Две кори бутер тесто
2 ябълки, обелени и почистени от семките
350 г тиква, обелена
1 сл масло
1 чч захар
1 жълтък
2 чл. канела
Захар за поръсване
Приготвяне:
1.       Ябълките и тиквата се настъргват на ренде или с робот.
2.       Маслото се разтапя на котлона и в него се задушават тиквата и ябълките със захарта. Накрая се разбърка вътре и канелата.
3.       Корите се режат на правоъгълничета – тъй като голямата кора е като квадрат, първо я режа веднъж в средата вертикално, а след това всяка половина нарязвам хоризонтално така, че да се получат по три правоъгълника . така ще имате общо шест щруделчета от кора.
4.       В средата на всяко правоъгълниче сипвам от плънката и завивам на рулце като прищипвам краищата, за да не излезе плънката.
5.       Подреждам щруделчетата  в тава, покрита с намаслена хартия. Намазвам с яйце и поръсвам с кристална захар всяко щруделче.
6.       Пека 25 минути на 180 градуса в загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар